Rastie napätie po dohode USA – Poľsko!

18. augusta 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história Meditácia politika pravda veda viera vzdelanie zákon život zjavenie

Dohoda o obrane medzi USA a Poľskom zvyšuje napätie medzi NATO a Ruskom! Štátny tajomník Mike Pompeo bol pred dvoma dňami vo Varšave, kde už podpísal dohodu o rozšírenej obrannej spolupráci medzi USA a Poľskom s poľským ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom. 

Poľský prezident Andrzej Duda, ktorý bol prítomný na slávnostnom podpise, vyhlásil, že nielenže bude v Poľsku viac vojakov americkej armády, nielenže bude viac americkej infraštruktúry, ale bude tiež silnejšia záruka, že naši vojaci budú stáť bok po boku pred nebezpečenstvom, ktoré hrozí Poľsku!

Aj Poľský minister zahraničných vecí Jacek Czaputowicz označil dohodu za korunovaciu slávu úsilia o zaistenie bezpečnosti domovskej krajiny a aj stanovenie podmienok pre jej stabilný rozvoj! Počas spoločnej tlačovej konferencie s Pompeom: ‚Viem, že to povedie k dobrým výsledkom’!

Dmitrij Polyanskij, prvý zástupca stáleho predstaviteľa Ruska pri OSN, ktorý vystúpil aj na podujatiach Schillerovho inštitútu, tweetoval, že: ‘Toto je nová rana pre vyhliadky na spoluprácu a dôveru medzi Ruskom a NATO, pokiaľ ide o Poľsko, ktoré chce prehĺbiť svoju vazalskú závislosť od veľkých mocností‘!