Pompeo pýta od senátu $41 miliárd!

1. augusta 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história politika veda zákon život zjavenie

Pompeo hovorí, že Senát potrebuje na boj proti autoritárskym krajinám 41 miliárd dolárov: Irán, Rusko a Čína. Štátny tajomník Pompeo dnes ráno povedal Výboru pre zahraničné vzťahy Senátu, že štátne ministerstvo a jeho Agentúra pre medzinárodný rozvoj USA (USAID) si zaslúžia získať rozpočet vo výške 41 miliárd dolárov, pretože ‚zabezpečujú slobody amerických občanov‘ proti autoritárskym hrozbám!

Nie autoritárska hrozba štátu dohliadania tu doma, pred ktorou ho Bill Binney pred tromi rokmi varoval, tá neohrozuje ani americké predsedníctvo, ale tri ‚nepriateľské‘ krajiny: Irán, Rusko a tá najdôležitejšia – Čína! Pompeo sa vychvaľoval, že od roku 2018 znížili iránske príjmy ropy o 90%, čím zanechali svoj národ veľmi chudobným. Rusko označil za destabilizujúcu autoritársku silu – na Ukrajine, v Líbyi, ale aj v Sýrii.

Lebo pre ‚Mesiášského Mikea‘ je Čína hlavnou hrozbou našej doby! Tvrdil, že ‚jeho energická diplomacia viedla k medzinárodnému prebudeniu hrozby Čínskej komunistickej strany. Senátori, príliv sa obracia‘ vyhlásil. Krátky zoznam dôkazov, ktorý zhromaždil, ukázal, že toto tvrdenie pripomína predchádzajúce tvrdenia, že celý svet podporuje neexistujúce Guaidského prezidenta vo Venezuele. 

Zahŕňal také vyhlásenia, akože 30 plus krajín a území teraz vylúčili Huawei a ďalšie čínske technologické spoločnosti zo svojich 5G plánov (na planéte je asi 193 uznaných štátov), vrátane malých národov ako je Belize a Haiti. Odsúdil tiež pekingský zákon o národnej bezpečnosti zameraný na Hongkong. Dánsko už odmietlo pokus o cenzúru dánskych novín zo strany ČKS. Švédsko uzavrelo konfuciánské inštitúty! 

Litovské spravodajské služby označili Čínu prvýkrát za potenciálnu hrozbu. A v regióne, v Indickom Tichom oceáne, vyhlásila Austrália nároky Číny v Juhočínskom mori  tiež za nezákonné a ilegitímne, ako sme to urobili my! Štát poznamenal, že v Indo-pacifickom regióne žiada zvýšenie rozpočtu o 20%. V rámci svojho výsluchu sľúbil republikánskym senátorom, že si ‚môžu byť istí‘, že voči Ujgurom prichádzajú ďalšie sankcie proti Číne!

Ponechal obchodnému zástupcovi Robertovi Lighthizerovi, či administratíva plánuje uzavrieť dohodu o voľnom obchode s Taiwanom, dodal však, že ‚vieme, že o to existuje veľký záujem‘. Získal úprimnú podporu od jedného republikána, ktorý jediný hlasoval za obvinenie prezidenta Trumpa, starého dobrého Romneyho, ktorý nazval Pompeovo chvástanie proti Číne vítaným odklonom od Trumpovej chvály Číny!