Napätie medzi USA a Čínou stúpa!

26. júla 2020, jankratky, Nezaradené

USA nariadili Číne zatvoriť houstonský konzulát, keď napätie začína stúpať! Zamestnanci čínskeho veľvyslanectva boli v zhone a na poslednú chvíľu chytení pálením papierov po tom, čo USA vysťahovali Čínu z pôsobenia.

Zamestnanci čínskeho veľvyslanectva v Houstone boli zadržaní páliac papiere a rôzne dokumenty v zhone na poslednú chvíľu po tom, čo USA vysťahovali Čínu a nariadili jej zatvorenie konzulárneho úradu a obvinili ju z rozširovania špionážnych operácií.

V dôsledku dramaticky rastúceho diplomatického napätia medzi sporiacimi svetovými superveľmocami sa toto oznámenie rozhostilo v Pekingu, ktorý sľúbil odvetné konanie, pretože obe krajiny sa hádajú o otázkach od obchodu po vírusovú pandémiu!

Ale i o Čínskej politike v Hongkongu, Sin-ťiangu a Juhočínskom mori. Susedia v blízkosti generálneho konzulátu Číny natočili videonahrávku zamestnancov, ktorí pálili dokumenty na nádvorí konzulátu, a bolo nútení privolať políciu!

‚Dalo sa cítiť iba horenie papiera‘, uviedol svedok na scéne, ktorý poznamenal: ‚ľudia už mohli vidieť ľudí hádzajúcich dokumenty do horiacich košov’! Keď hasiči práve obkľúčili budovu, nemohli ísť dovnútra.