Ruské námorníctvo chráni USA v 1860!

11. júla 2020, jankratky, Biblia Boh história politika pravda veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

V občianskych vojnách sa často stávajú veci zvláštne: Počas ruskej občianskej vojny v roku 1919 prezident Woodrow Wilson vyslal 13 000 amerických vojakov, aby okupovali mestá Archangelsk v Arktíde a Vladivostok na Tichomorie.

O pol storočia skôr zaplavili mestá San Francisco a New York tisíce námorníkov ruského námorníctva a ich dôstojníkov. Okolnosti však boli veľmi odlišné. Boli tam, aby bránili USA pred zahraničnou inváziou – proti Britom!

Neuveriteľný príbeh je veľmi dobre vyrozprávaný v dokumente pod názvom: ‚Priatelia v mieri a vojne: orientačná návšteva ruského námorníctva v občianskej vojne v San Franciscu‘, ktorú vydal C. Douglas Kroll v roku 2007.

Ako Kroll dokumentuje, malý tichomorský tým amerického námorníctva bol v tom čase slabý a Briti sa potulovali s lupičmi z obchodu, ktoré britskí lídri pobavili: Správa, ktorú ruské sily poslali, bola dokonale nezameniteľná: 

‚Akýkoľvek britský alebo francúzsky námorný útok na New York alebo San Francisco, dve veľké centrá americkej obchodnej a finančnej moci na východe a na novom západnom pobreží by boli vlastne útokom aj na Rusko!

Ochrana Únie pred Britskou ríšou bola ústredným bodom morálnej vášne veľkého cára Alexandra II. a jeho strategickej vízie na obranu svojej krajiny. Ale táto veľká stratégia sa na školách a univerzitách západného sveta neučí!