Rozlišovať a mať múdrosť s pochopením!

3. júla 2020, jankratky, Biblia Boh história Komunikácia Kráľovstvo Lingvistika politika pravda vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Keď Ježiš Kristus vysvetľoval svojim apoštolom aj učeníkom o znaku jeho príchodu v závere súčasného nespravodlivého systému vecí (niekoľkokrát zdôraznil, že ani čas a hodina nebude daná veriacim, lebo len tak ukážu svoju pravú vieru, keď budú vždy pripravení), zdôraznil jednu kľúčovú vlastnosť jeho pravoverných učeníkov týmito inšpirovanými slovami:

‘Preto keď uvidíte, že ohavnosť, ktorá po sebe zanecháva spúšť a o ktorej hovoril prorok Daniel, stojí na svätom mieste (dodal – nech čitateľ použije dobrý úsudok-rozlišovaciu schopnosť), potom tí, čo sú v Judei, nech utekajú do hôr. Kto je na streche domu, nech nezostupuje do domu po veci, a kto bude na poli, nech sa nevracia domov po svoj vrchný odev’.

O ohavnosti, ktorá zanecháva spušť a o svätom mieste v júdei si povieme nabudúce. Aby tí, ktorí sa hlásia ku Kristovi ako jeho učeníci, pochopili biblické proroctvá a hlavne učenie Božieho syna, potrebujú venovať pozornosť starovekým izraelským prorokom, ale hlavne prorokovi Danielovi, ktorého proroctvo vyjasňuje detaily historického vývoja vo svete až dodnes! 

S rozlišovacou schopnosťou ide ruka v ruke múdrosť s pochopením, ktorú spomína kniha Zjavenie a to v spojení so znakom Zvieraťa: ‘Tu je potrebná múdrosť, lebo ten, kto má pochopenie, nech spočíta číslo divého zvieraťa, lebo je to číslo človeka, a to číslo je 666’. Tie schopnosti sú potrebné na pochopenie udalostí v súčasnosti, vysvetlené symbolicky Božím prorokom Danielom.