Čínske lietadlá postupujú na Tajwan!

24. júna 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história politika pravda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Už siedmykrát v tomto mesiaci, čínske vojenské lietadlá sa priblížili k Taiwanskému identifikačnému pásmu protivzdušnej obrany (ADIZ) v pondelok v čom by mohlo byť prehĺbenie fáze geopolitického zmätku medzi Pekingom a Tajpej, podľa Reuters, finančného časopisu v Kanadskom Toronte.

Letectvo ľudovej oslobodzovacej armády poslalo najmenej jeden bombardér H-6 a jedno stíhacie lietadlo J-10 do ADIZ na juhozápadnom území ostrova. Taiwanské letectvo reagovalo vydaním verbálnych varovaní pre lietadlá PLAAF a vyslalo letecké prieskumné a stíhacie prúdy, aby varovali Čínu!

Taiwanské ministerstvo národnej obrany (MND) uviedlo, že taiwanskí bojovníci ‚aktívne odišli‘ z lietadiel PLAAF. Incident už je siedmy, po 9., 12., 16., 17., 18. a 19. júna, že čínske vojenské lietadlá porušili ADIZ krajiny. H-6 je jadrový bombardér, ktorý používa Čína vo vojnových cvičeniach o ‚obkľúčení ostrova’!

Okolo čínskeho ostrova s nárokom na informácie. Peking trvá na tom, že Taiwan je súčasťou Číny a vojnové cvičenia okolo ostrova, ak sú vo vzduchu alebo po mori, sú rutinnou pripomienkou toho, že Čína má plány na zjednotenie. Náhly nárast pozorovaní čínskych bojových lietadiel nastal pred niekoľkými týždňami!

Bolo to ale až po tom, ako sa na Taiwane prezident Tsai Ing-wen koncom mája verejne zaprisahal. Štátny tajomník USA Michael Pompeo zablahoželal Tsaiovi a poveda mu, že Taiwan je ‚silou dobra vo svete a spoľahlivým partnerom’. USA sa ale v minulosti zdržali uznania vlády Taipei. To určite rozhnevalo Čínu a preto lietajú okolo ostrova!

V prípade dnešných rýchlo sa zhoršujúcich krížových a čínsko-amerických diplomatických vzťahov bude Peking pravdepodobne pokračovať vo svojom agresívnom postoji k tomuto regiónu, so snahou v blízkej budúcnosti za akýchkoľvek možných podmienok znova pripojiť samostatný ostrov Taiwan konečne k Číne.