Trump a zákon o povstaní z roku 1807

5. júna 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť politika pravda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Prezident Donald Trump sa vo večernom vyhlásení v ružovej záhrade 1. júna odvolával na zákon o povstaní z roku 1807, ktorý umožňuje nasadenie federálnych vojsk v prípade občianskych nepokojov, povstaní alebo vzbury. 

Povedal, že v popoludňajšom rozhovore s guvernérmi vyhlásil, že ak nedokážu potlačiť výtržníkov a rabujúcich, pošle na nich vojakov. Asi desať minút pred jeho vystúpením polícia, vojenská polícia a Národná garda chránila Biely dom.

Hoci nebolo jasné, prečo v tom čase prezident na konci svojho vyhlásenia povedal, že bude ctiť posvätné miesto v USA – biskupský kostol sv. Jána naproti od Bieleho domu na 16. ulici, ktorý bol vytavený ohňu anarchistami noc predtým!

Prešiel cez Lafayette Park a postavil sa pred nalodený kostol, v ktorom každý americký prezident od Jamesa Madisona chodil k bohoslužbám, s bibliou v ruke aj s generálnym prokurátorom Williamom Barrom a ďalšími, ktorí s ním stáli.

Vyhlásil, že je ‚prezidentom právneho poriadku‘ a zopakoval niektoré zo svojich slov zo svojho vystúpenia pri príležitosti letu do vesmíru 30. mája, že vláda bude stíhať vraždu Georga Floyda v plnom rozsahu zákona.

Aleže vyhlásenie nie je o Floydovi, ale o tých, ktorí sú oddaní povstaniu, ale že budú porazení. Zároveň vyšla aj správa, že media sprístupnili fotografiu prezidenta Trumpa, ktorý vydal toto oznámenie z bezpečnostných dôvodov.