A predsa je Biblia vedecky presná!

4. júna 2020, jankratky, Biblia Boh Ježiš pravda veda viera vzdelanie život zjavenie

Zaujímavé inšpirované slová žalmistu vo forme následných slov pisateľa knihy nesúce to isté meno: ‚Ty si stvoril sever i juh, Tábor a Hermon radostne chvália tvoje meno’! Veľmi zaujímavá myšlienka z hľadiska vedcov, ktorí už tisícročia študujú náš hviezdny vesmír. Je možné, žeby celý vesmír bol orientovaný v smere ‘sever a juh’?

Článok ‚Vesmír môže mať v skutočnosti sever a juh, pretože nové testy v Einsteinovej teórii gravitácie majú diery’ podľa vedcov z University of New South Wales (UNSW) v Austrálii, ktorí použili obrázky, data a informácie z veľmi veľkého ďalekohľadu v Čile, ktorí zmerali elektromagnetickú silu medzi časticami v prvých miliardách rokov vesmíru. 

Ich nové pozorovania kombinované s údajmi získanými zo samostatných štúdií ukazujú variácie v tejto konštante, ktorá môže opäť zvýrazniť naše súčasné a ťažko bojované chápanie vesmíru okolo nás. Inými slovami poukazuje, že vesmír mohol mať kedysi ‚sever‘ i ‚juh a body založené na tých variáciách elektromagnetickej konštanty. 

Zistenia tímu tiež podporil samostatný a do značnej miery nesúvisiaci výskum v USA tímom, ktorý medzi rentgenovými lúčmi našiel podobnú ‚smerovosť‘. Je ešte príliš skoro hovoriť o úplných dôsledkoch výskumu, ale môže prinútiť tých, ktorí pracujú na Veľkej zjednotenej teórii, ktorá spája všetkých ostatných, aby prehodnotili všetko.