Čínsky veľvyslanec v Izraeli je mŕtvy!

18. mája 2020, jankratky, Biblia budúcnosť démoni história Komunikácia politika pravda zákon zázraky zdravie život zjavenie

Čínsky veľvyslanec v Izraeli bol v nedeľu ráno vo svojom dome blízko Tel Avivu nájdený mŕtvy . Potvrdilo to izraelské ministerstvo zahraničných vecí. 57-ročný veľvyslanec Du Wei nastúpil na svoje miesto až vo februári 2020.

Uprostred pandémie koronavírusov, kvôli ktorej vstúpil do svojej povinnej karantény po svojom príchode do dvoch týždňov. Predtým bol čínskym vyslancom na Ukrajine a prežili jeho manželka a syn, ktorí ešte neboli v krajine.

Polícia bola ohlásená mimo svojho bydliska v Herzliya, ktoré leží severne od hlavného mesta Izraela, pričom viedla vyšetrovanie, ale informovala médiá, že Weiho smrť nie je považovaná za podozrivú. Zaujímavých ale bolo niekoľko komentátorov!

Ktoré však zdôrazňujú kontext napätia medzi USA a Čínou vo vnútri Izraela, ktorý je po návšteve ministra zahraničia Pompea minulý týždeň v podstate v stave diplomatickej vojny v zákulisí. Pompeo naliehal na Izraelčanov, aby neobchodovali s Čínou!

Najmä zdôraznil a napadol dohodu s Čínou o začatí prevádzky prístavu Haifa v roku 2021. Ako zdôraznili viaceré správy, v stredu pán Pompeo odsúdil čínske investície v Izraeli a obvinil Čínu, že neposkytla informácie o prepuknutí koronavírusu.

Washington sa snažil zbaviť Čínu schopnosti vykonávať vplyv v tejto strategicky kľúčovej časti Stredozemného mora, kde 6. flotila amerického námorníctva často dokuje a doplňuje zásoby. Du Wei odsúdil Pompeovu politiku proti Číne!