A teraz čelíme dvojitej pandémii!

12. mája 2020, jankratky, Biblia Boh história Ježiš Kráľovstvo politika pravda veda viera vzdelanie zdravie život zjavenie

Svetový potravinový program OSN varoval, že svet teraz bude čeliť ‚mega-hladomoru‘, ak nebude dostatok finančných prostriedkov na boj proti množiacim sa účinkom nielen pandémie koronavírusov v krajinách sveta, ktoré majú potravinovú neistotu! 

‚Teraz čelíme dvojitej pandémii…hladomoru, ktorý nás ovplyvní v biblických rozmeroch‘, uviedol výkonný riaditeľ WFP D. Beasley počas štvrtkovej konferencie v Ženeve. Beasley povedal, že potravinová agentúra OSN už pomáha takmer 100 miliónom ľuďom!

‚A pokiaľ nedokážeme udržať tieto základné operácie v chode, po pandémii zdravia bude čoskoro nasledovať pandémia hladu … ale niet pochýb, že teraz sme na pokraji mega-hladomoru doslova’, povedal. Pred COVID-19 už bolo 135 miliónov na pokraji hladu. 

Okrem 821 miliónov ľudí, ktorí sú chronicky hladní! OSN vo štvrtok vydala novú výzvu na 4,7 miliardy dolárov na ochranu miliónov životov a zabránenie šírenia koronavírusu v nestabilných krajinách! To je viac ako 2 miliardy, ktoré OSN požadovala.

Tieto peniaze sú nad 2 miliardami dolárov, ktoré OSN už požadovala, keď začala zverejňovať svoj globálny plán humanitárnej reakcie 25. marca. Doposiaľ dostala asi polovicu týchto peňazí. Aktualizované odvolanie zahŕňalo deväť zraniteľných krajín: 

Benin, Džibutsko, Libéria, Mozambik, Pakistan, Filipíny, Sierra Leone, Togo a potom Zimbabwe. Podľa odhadov OSN sa očakáva, že infekcie COVID-19 dosiahnu vrchol v najchudobnejších krajinách sveta v najbližších troch a možno až šiestich mesiacoch!