Môžu zotavení z COVID-19 infikovať?

9. apríla 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť politika pravda veda viera vzdelanie zdravie život zjavenie

Môžu zotavení pacienti COVID-19 stále infikovať ľudí? Čínski lekári hlásia, že až 10 percent zotavených pacientov je stále pozitívnych! Pokiaľ ide o dokument COVID-19, môžeme si byť úplne istí, že o tom nevieme vôbec všetko!

Miera úmrtnosti, hodnota R-0, ako ďaleko musíme stáť od infikovanej osoby a či by sme mali nosiť masky, alebo len všetko ostatné o tomto víruse zdá sa, že nevieme všetko a riešenie tohto vírusu sa mení každý nasledujúci deň.

Zaoberáme sa len s jedným alebo aj dvoma rôznymi formami vírusu? Alebo ako už mutoval vírus? A čo je ešte dôležitejšie, môžu ľudia, ktorí sa už zotavili z vírusu, naďalej infikovať iných ľudí? Ak áno, po ako dlhej dobe?

Už sa zistilo, že približne 25 percent pacientov COVID-19 je asymptomatických a napriek tomu, že nevykazujú žiadne príznaky, sú stále infekční. Nemusí teda byť vylúčené, že pacienti, ktorí už nemajú príznaky, ale sú pozitívni, môžu byť infekční?

Iba čas ukáže, či zotavení pacienti môžu naďalej infikovať ostatných alebo nie, ale s takmer miliónom a pol pacientov na svete a viac ako 90 000 úmrtí, môžeme len dúfať a modliť sa, aby čínski vedci mali pravdu!