Aký dopad má koronavírus na burzy?

3. apríla 2020, jankratky, Biblia filozofia história pokrok politika pravda technika večnosť viera vzdelanie zázraky zdravie život zjavenie

Jeden príklad serióznosti pandémie kronavírusu je návrh USA prezidenta Trumpa, aby autimobilky začali vyrábať ventilátory potrebné v nemocniciach pre pacientov, ktorí sú postihnutí COVID-19 a aby tak zachránili viac životov!

V Spojenom Kráľovstve Britská vláda požiadala podobné továrne, aby sa tiež začali venovať výrobe ventilátorov pre pacientov s ochorením na koronavírus a tak pomohli celému národu, podľa správy Reuters.

Zatiaľ čo v Taliansku vojnoví technici a odborníci boli poslaní, aby efektívne pomohli na produktívnych linkách s výrobou takých istých ventilátorov. Mnohé globálne priemyselné industrie začínajú meniť svoju produkciu v tom istom zmysle.

Tieto zmeny už pripomínajú situáciu počas Druhej Svetovej vojny, keď vlády rozhodovali o tom, aké továrne museli vyrábať ktoré potrebné výrobky v snahe pomôcť v boji proti nepriateľovi! Ale to zároveň spôsobilo, že burza stratila význam!

Je možné, že podobná budúcnosť ich očakáva aj dnes, berúc na ohľad to, že priemysel sa začína preorientovávať v situácii dnešného celosvetového ‚úzamknutia’ s dôrazom na boj proti vírusu? Ako nízko spadnú burzy?