Rozpad Európskej Únie na obzore!

28. marca 2020, jankratky, Biblia Boh história politika pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

Možno najväčšia kríza od založenia Európskej únie včera vypukla, keď Taliansko a Španielsko zamietli návrh vyhlásenia, ktorý bol pripravený na včerajšie zasadnutie Rady Európskej únie. 

Tento návrh vyhlásenia jednoducho ignoroval žiadosti zo strany frontu vrátane Talianska, Španielska, Francúzska, Portugalska, Írska, Belgicka a Slovinska ohľadne núdzových pôžičiek!

Pôžičky pre členské štáty zasiahnuté koronavírusovou krízou! Po šiestich hodinách diskusie sa prijalo rozhodnutie preskúmať nové možnosti a prediskutovať ich o dva týždne.

Merkelová bola podráždená agresivitou talianskeho premiéra Conteho! Povedal: ‘Ak niekto premýšľa o osobných veciach, nech si ich nechá pre seba. Taliansko ich však nepotrebuje’!

Emmanuel Macron mlčal a vyvolával dojem, že ide o vopred medzi nimi dohodnutú schému. Schôdza hrozila, že sa zrúti, až kým nebude návrh prijatý na opätovné zasadnutie o dva týždne.

Aj Taliansky vodca opozície Matteo Salvini uviedol svoj osobný názor: ‚Zišli sa v Bruseli a rozhodli sa rozhodnúť o dva týždne. Nerozumejú tomu, že ľudia umierajú. To v pravde len smrdí’!