Znepokojujúce scény z Talianska pre svet!

26. marca 2020, jankratky, Nezaradené

Ešte len pred niekoľkými mesiacmi Taliansko vyčarovalo obrazy krásnych historických miest, úžasné jedlo a víno a nádherné pobrežie. Je smutné, že neúprosný pochod COVID-19 naprieč touto krásnou krajinou tieto obrazy navždy poškodil. 

Teraz nás bombardujú scény zúfalých talianskych zdravotníckych pracovníkov, ktorí horlivo pracujú na záchrane životov, ale každý deň prichádzame s nárastom infekcií a o správach úmrtia stoviek ľudí.

Tieto scény by mali ostro varovať ostatné západné krajiny, že COVID-19 v žiadnom prípade nie je čínsky vírus, ktorý zabíja vzdialených ľudí! Odborníci varovali, že chyby, ktoré sa urobili včas, prispeli k zúfalej situácii, ktorej Taliansko teraz čelí!

A ostatné krajiny, ktoré tieto chyby slepo opakujú, budú čeliť rovnakým dôsledkom. Momentálne Taliansko už predbehlo Čínu, systém zdravotnej starostlivosti sa posunul na hranicu – je koniec v dohľade?

Je len praktické a rozumné pre neveriacich pomyslieť na inšpirované slová apoštola Pavla v jeho prvom liste Korintskému zboru: ‚Hovorím vám, bratia, že už nezostáva veľa času. Odteraz nech tí, čo majú manželku, žijú tak…

…ako keby ju nemali; tí, čo plačú, ako keby neplakali; tí, čo sa radujú, ako keby sa neradovali; tí, čo kupujú, ako keby nič nemali, a tí, čo užívajú svet, nech ho neužívajú naplno, lebo scéna tohto sveta sa mení’!