Taliansko prijíma drakonické opatrenia!

23. februára 2020, jankratky, Biblia citáty politika pravda technika veda viera vzdelanie život

Taliansko prijíma drakonické opatrenia a celé mestá, obce, sú odrezané od vonkajšieho sveta! Je prvou krajinou v Európe, kde sú karantény celé obce, aby sa zabránilo šíreniu nového koronavírusu. Vláda sa riadi čínskym prístupom. Niekoľko miest a obcí v lombardskom a benátskom regióne je teraz zamknutých.

Na severe krajiny je asi 50 000 Talianov v uzavretej zóne, ktorá je pre návštevníkov uzavretá, s výnimkou naliehavých dôvodov! Obzvlášť regióny Lombardsko a Benátsko boli zasiahnuté tvrdo. Mnoho škôl a univerzít je v najbližších dňoch zatvorených a športové súťaže a iné verejné podujatia sa rušia. 

Zamestnanci niekoľkých veľkých spoločností musia tiež zostať doma. Zo všetkých európskych krajín boli v súčasnosti najviac postihnutý vírusom. V súčasnosti existuje 79 prípadov infekcie a teraz dve úmrtia. Prázdne uličky, pusté obchody a vystrašené obyvateľstvo!

Premiér Giuseppe Conte oznámil núdzové opatrenie po tom, ako sa v posledných dvoch dňoch prudko zvýšil počet chorôb. „Bojíme sa, ale sme v poriadku, dúfame, že to skončí dobre,“ hovorí reportérka z francúzskej tlačovej agentúry. Pracujú v lekárni v Codogne, ktoré sa stalo strašidelným miestom.

V dôsledku tohto opatrenia nemôžu desiatky tisíc ľudí žijúcich v týchto oblastiach odcestovať. Polícia kontroluje prístupové cesty do tejto oblasti, aby nikto nemohol vstúpiť ani odísť. „Riziko infekcie týmto vírusom je veľmi vysoké,“ povedal Giulio Gallera, vedúci zdravotníckej služby v Lombardsku.