Koronavírus nebezpečnejší ako SARS!

9. februára 2020, jankratky, Biblia citáty história pokrok pravda technika veda viera vzdelanie život zjavenie

V roku 2002, keď sa v Číne objavil smrteľný, pneumonikálny vírus známy ako SARS, továrne v krajine väčšinou chrlili lacný tovar, ako sú tričká a tenisky, pre zákazníkov z celého sveta.

Po 18-ich rokoch sa po najľudnatejšej krajine sveta rýchlo šíri ďalší smrtiaci vírus. Čína sa však vyvinula v hlavnú globálnu ekonomiku, čím sa epidémia stala podstatne silnejšou hrozbou pre svet.

Medzinárodné spoločnosti, ktoré sa spoliehajú na čínske továrne a na výrobu svojich výrobkov a závisia od predaja od čínskych spotrebiteľov, už varujú pred nákladnými problémami.

Apple, Starbucks a Ikea majú dočasne zatvorené obchody v Číne. Továrne vyrábajúce autá pre General Motors a Toyota odďaľujú výrobu. Aj mnohé letecké spoločnosti zrušili lety do Číny.

Doposiaľ bol vplyv na továrne obmedzený skutočnosťou, že sa ohnisko objavilo počas lunárneho Nového roka, najdôležitejšieho sviatku. Strach z vírusu necháva pracovníkov z vidieku doma!

Jedna zo svetových ekonómov, hovorí o následkoch: ‘Hovoríme o potenciálne rozsiahlom regióne krajiny, od ktorej dnes závisí ekonomika celého sveta ako od výrobnej dieľne. Účinky budú neočakávané a devastujúce’!

Čína sa v súčasnosti stala najdominantnejším hráčom sveta v jej ekonomike! Len za posledné desaťročie sa stala niečím, čo ju zároveň v poslednom období robí pre svetové hospodárstvo posledným a rozhodujúcim riešením !