Apoštol Ján pod inšpiráciou v Dni Pána!

12. januára 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť Ježiš Komunikácia Meditácia pravda viera vzdelanie zákon zázraky život zjavenie

‘Pod vplyvom ducha som sa dostal do Pánovho Dňa a počul som za sebou silný hlas, ktorý znel ako zvuk trúbky a hovoril: Čo vidíš, napíš do zvitku a pošli siedmim zborom: do Efezu, Smyrny, Pergamu, Tyatíry, Sárd, Filadelfie a Laodicey’.

Pánov Deň je jednoznačné obdobie, počas ktorého Pán Ježiš Kristus prináša určité veci v súvislosti s Božím zámerom k úspešnému záveru. Pri biblickom použití slovo ‘deň’ môže často znamenať časové obdobie dlhšie ako 24 hodín.

Kontextové dôkazy naznačujú, že ‘Pánov Deň’ Zjavenia 1:10 nie je konkrétny 24-hodinový deň. Pretože to bolo ‘pod inšpiráciou’, že apoštol Ján sa ocitol ‘v Dni Pána’, odkaz sa nemohol vzťahovať na konkrétny deň v týždni, ale opisuje budúci čas súdu!

Nebolo by potrebné, aby bol apoštol Ján inšpirovaný na to, aby prišiel do konkrétneho dňa v týždni. Preto ‘Pánov Deň’ musí byť ten ‘deň’ v budúcnosti, počas ktorého sa budú diať udalosti, ktoré mal apoštol Ján prednosť vo videní vidieť a napísať!

To zahŕňalo také udalosti, ako je vojna v nebi a vypudenie Satana a jeho démonov z neba, zničenie Veľkého Babylona falošného náboženstva a kráľov zeme a ich armád, väzenie a prepúšťanie Satana, vzkriesenie mŕtvych a Kristova tisícročná vláda.

Kontext ukazuje na Ježiša Krista ako na Pána, ktorého ‘Deň’ je. Ihneď po tom, čo sa stalo v ten ‘Deň’, Ján počul, nie hlas Všemohúceho Boha, ale hlas vzkrieseného Syna Božieho. Tiež ‘Deň Pána’ v Novej zmluve je ten istý, ako ‘Deň Jehovu Boha’ v prorokoch!