Ako sa spĺňa proroctvo Izaiáša s USA!

1. januára 2020, jankratky, Biblia Boh budúcnosť história politika večnosť veda viera vzdelanie zákon zázraky život zjavenie

„Amerika je mŕtvola, ktorú konzumujú červi. Liberáli jásajú nad červami. Konzervatívci  jásajú nad mŕtvolou. Ale ty nemáš ani hrob, odhodili ťa ako nenávidený výhonok! “ – citát politického analystu

Americký život bol počas storočia a pol svojho politického života zachovaný výhradou duopolu demokratov a republikánov, známych tiež ako Zlá strana a Stupidná strana. (Ak je niečo zlé aj hlúpe, hovoríme tomu bipartisan.)

Ale známa diabolská hlúpa a zlá dichotómia však ani nezačína popisovať zostup do národnej dysfunkcie a vôbec neočakávané rýchle rútenie sa do iracionálnosti, ktorá dnes charakterizuje v Amerike totálnu hystériu Trumpovej obžaloby!

Pre väčšinu ľudí na svete bude veľkým prekvapením, že presne takúto situáciu predpovedalo proroctvo Božieho proroka izaiáša, ktorý vo svojej knihe nesúcej jeho meno medzi iným napísal tieto ďalekosiahlé, slová:

‘Ale vyhodili ťa zo svojej hrobky ako odmietnutú vetvu; si pokrytý zabitými, tými, ktorí boli prepichnutí mečom, tými, ktorí zostúpia na kamene jamy. Si ako mŕtvola prepadnutá pod nohami!’ Lebo žijeme v hysterických časoch!