Najväčšia ríša v ľudskej histórii!

25. decembra 2019, jankratky, Biblia Boh história Kráľovstvo politika pravda veda viera vzdelanie zákon zázraky život zjavenie

V roku 1913 žilo na celom svete asi 412 miliónov ľudí pod kontrolou Britského impéria, v tom čase 23 percent svetovej populácie! Pretože už od rokov 1700 sa stala Británia celosvetovou oceánskou ríšou!

Ako poznamenáva štatistika od Nialla McCarthyho, zostávala najväčšou ríšou v ľudskej histórii a na vrchole svojej moci v roku 1920 pokrývala neuveriteľných 13,71 milióna štvorcových míľ!

A to je takmer štvrtina celosvetovej rozlohy suchého pozemského povrchu! Na svojom vrchole bola opísaná ako ‚ríša, na ktorou slnko nikdy nezapadá‘, ale samozrejme aj nad ňou nakoniec začalo zapádať slnko!

Dnes Britannia už neovláda vlny ako od 17. storočia a jej zvyšky pozostávajú zo 16 krajín s kráľovnou ako ich guvernérom-panovníkom, zatiaľ čo 53 krajín sveta patrí do Britského spoločenstva! 

Britania neovláda vlny sveta, pretože od 17. storočia s pomocou benátskej finančnej oligarchie sa stala finančnou svetovou ríšou! A ako taká stále ovláda svet a momentálne sa zúrivo snaží podmaniť si aj USA!