Cirkus s Trumpom a padajúce banky!

1. novembra 2019, jankratky, Biblia budúcnosť história politika pravda vzdelanie zákon život zjavenie

 

Ak ste vyšším úradníkom v bankovníctve, ktorý sa minulý týždeň zúčastnil na stretnutiach IMF – Svetovej banky vo Washingtone, viete, že bankový systém sústredený v Londýne a na Wall Street je teraz v horšej kríze ako v roku 2008.

Uzavretý kruh amerických mega-bánk narazil v polovici septembra náhle na prudký únik likvidity, čo od Federálneho rezervného systému vyžadovalo, aby doň každé ráno vkladalo desiatky miliárd dolárov do krátkodobých pôžičiek; a diera sa stále zväčšuje.

Ale ak nie ste taký vysoký bankár, pravdepodobne ste o finančnej kríze ešte nepočuli, hoci je to priamo na nás a čoskoro môže byť horšie ako v rokoch 2007 – 2008. O povstaniach ste nevideli nič okrem prípadu proti Číne v Hongkongu a obvinenia Trumpa!

Wall Street a tlak v Londýne prinútili pád vlád v Argentíne, Čile, Ekvádore, Brazílii a Taliansku, ktoré investovali do svojich ekonomík, a nahradili ich vládami slúžiacimi špekulantom dlhov a mien. Londýn teraz kričí, že protesty zhoršujú finančnú krízu!

Desať rokov bláznivých nulových úrokových sadzieb a tlače peňazí zo strany centrálnych bánk od roku 2008 vytvorili nevídané bubliny podnikového dlhu a dlhu domácností, ktoré sa po začatí ekonomík začnú pre banky hromadiť neusporiadanými aktívami.

V každom prípade bude finančné zlyhanie náhle a skôr, ako k tomu dôjde, je potrebné konať! Banky na Wall Street sú teraz na okraji priepasti! Práve v čase, keď sa začína prebiehať cirkus obžalovania Donalda Trumpa! Ale nevercov nepresvedčí nič!