Finančná kríza zasiahla FED!

28. októbra 2019, jankratky, Biblia budúcnosť história politika viera zákon život zjavenie

 

A ten (FED – Centrálna banka USA) je posunutý späť k výpomociam! Súbor týchto nezameniteľných znakov, že prebieha nová finančná kríza, je skutočným dôvodom, prečo centrálni bankári vedení Markom Carneyom – a bankári z Wall Street a Londýna – sa snažia prinútiť sa stať režimom ‘zelených financií’, v ktorom sú investície do ‘zelenej energie’ silne dotované vládnymi daňami a výdavkami a odpisované investíciami do fosílnych palív! Dúfajú, že tento nový globálny tok zisku by mohol dostať veľké americké a európske banky cez ďalší rok 2008 alebo horší.

Šoky, ktoré pociťovali ‘repo’ trh Wall Street v súvislosti s jednodňovými bankovými pôžičkami, ktoré vypukli 16. septembra, nielen pretrvávali celé dni, ale aj týždne! Zatlačili Federálny rezervný systém, aby do bankového systému spustil núdzové injekcie krátkodobej hotovostnej likvidity a následne tieto injekcie rozšíril, znásobil a opäť rozšíril; a teraz, 12. októbra 2019, oznamuje nový fiktívny program ‘kvantitatívneho uvoľňovania’ (QE) na nákup cenných papierov od týchto bánk.

Nákup cenných papierov od bánk bude pokračovať najmenej do druhého štvrťroku 2020. Medzitým budú Fed pokračovať v jednodňových a dvojtýždňových núdzových úveroch – rovnako ako v období od jari 2007 do leta 2008, keď globálna finančná kríza sa prehĺbila, čo viedlo k panike v septembri 2008. Táto budúcnosť opäť leží pred nami, bez toho, aby sa prezident Trump a kongres rýchlo pokúsili rozbiť megabanky Wall Street a chrániť komerčné bankové vklady a pôžičky obnovením zákona Glass-Steagall.