Začiatok a koniec písania Biblie

16. septembra 2019, jankratky, Biblia Boh Ježiš Komunikácia pravda veda viera zákon zázraky život zjavenie

 

Zaujímavý detail ohľadne písania Biblie získame, keď si uvedomíme, kto začal a kto skončil s písaním najprekladanejšej Knihy v histórii ľudstva – Knihy-kníh – Biblie! Je jasné, že prvých päť kníh (niektoré žalmy) boli napísané pod inšpiráciou Mojžišom.

Všimnime si ale, že predtým, ako ich začal písať, na hore Sinai v rozhovore so Stvoriteľom dostal dve kamenné tabličky, na ktorých Boh svojim ‘prstom’ napísal desať prikázaní! Bolo to desať základných zákonov, podľa ktorých mali žiť Izraeliti.

Oni boli vyvoleným národom a uctievateľmi Jehovu Boha, ktorý ich oslobodil a vyviedol zo 400 ročného otroctva v Egypte! A posledná kniha Biblie pod menom Zjavenie bola daná apoštolovi Jánovi na konci prvého storočia.

Tam v znakoch a symboloch ho Ježiš Kristus informuje o budúcich udalostiach pred koncom prítomného nespravodlivého systému vecí! Predtým ale diktuje apoštolovi sedem listov adresovaných siedmym kresťanským zborom v Strednej Ázii!

Takže na rozdiel od názoru väčšiny ľudí, že prečo sám Boh nenapísal Bibliu alebo prečo Ježiš tak neurobil, začiatok Biblie bol písaný Stvoriteľom a jeho koniec jeho synom, už vzkrieseným a nesmrteľným Ježišom Kristom!