Sláva kráľov spočíva v hľadaní!

3. augusta 2019, jankratky, Nezaradené

 

Izraelský kráľ Šalamún je preslávený v histórii ľudstva ako jeden z najmúdrejších mužov na Zemi! Okrem toho, že bol preslávený úžasným bohatstvom, mal hlboké schopnosti v poznaní života ľudí a prostredia v ktorom žili! Poznal niekoľko tisíc prísloví a jeho sláva veľmi zapôsobila na kráľovnú zo Šeby! 

Pamiatka na túto starovekú kráľovnú je medzi Jemenčanmi ešte stále živá. Hoci Korán neuvádza jej meno, islamská tradícia ju nazýva Bilqīs a toto jej meno sa objavuje na mnohých komerčných výrobkoch v Jemene. Mimochodom ona zobrazuje veľký zástup v Zjavení, ktorí prežijú Armagedonsku vojnu!

Jedno z prísloví, ktoré pod inšpiráciou napísal sám kráľ Šalamún a ktoré je pre nás zaznamenané v Božom večnom Slove-Biblii hovorí: ‘Božou slávou je uchovávať záležitosť v tajnosti a slávou kráľov je záležitosť preskúmať. Nebesia pre výšku a zem pre hĺbku a srdce kráľov, to je nepreskúmateľné’.

Niekoľkotisícročná história štúdia Svätých Písiem dokazuje pravdivosť horecitovaných inšpirovaných slov kráľa Šalamúna. Hlboké Božie pravdy dnes skryté v Jeho Slove budú večným podnetom nielen pre dnešných pomazaných nebeských nesmrteľných kráľov, ale aj pre budúce večné generácie ľudí!