Názory tvorené bez faktov a poznania!

26. júla 2019, jankratky, Biblia citáty história pokrok pravda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život

 

 

Taká je definícia jednej z ľudských vlastností podobnej násiliu, rasizmu, diskriminácii, segregácii a genocíde – predsudku – názoru formovanému bez toho, aby sa mu často venovalo dostatočne času, alebo záujmu na správné posúdenie! Všetky tieto negatívne, neprajné a deštruktívne vlastnosti a inklinácie sú dôsledkom tejto veľmi rozšírenej ľudskej vlastnosti!

Aj my sme sa často v živote stali obeťami nejakej formy predsudku. V skutočnosti, milióny ľudí stratili životy v masakroch, genocídach, etnických očistkách a iných formách extrémnych predsudkov. Aj napriek tomu, že väčšina šudských vlád na svete bojuje proti predsudkom tým, že legálne garantuje ľuďom neporušiteľné právo slobody, bezpečnosti a rovnoprávnosti.

V konštitúcii asi každej vlády nájdeme takú klauzulu o ochrane takých práv obyvateľov. Jeden americký žurnalista povedal, že nikto nie je schopný zbaviť sa predsudkov, ale iba pripustiť, že existujú! Je to veľmi ťažké, ale existujú výnimky. Jeden z takých, ktorý bol schopný zbaviť sa extrémnych predsudkov bol izraelský farizej Saulus, poznaný dnes ako apoštol Pavol.

Pod inšpiráciou napísal: ‘Bol som predtým rúhač, prenasledovateľ a nehanebník. Ale bolo mi preukázané milosrdenstvo, lebo som bol v nevedomosti a konal som z nedostatku poznania a pochopenia (inými slovami bol vedený predsudkami) pravej viery’! Dnes praví Kresťania následujú jeho príklad, lebo nechcú súdiť ľudí na základe povrchných dojmov!