Biblické varovanie proti násilníkom!

15. júla 2019, jankratky, Biblia Boh citáty Komunikácia Kráľovstvo pravda viera vzdelanie zákon zázraky život zjavenie

 

Všimnime si, ako sú inšpirované slová Žalmu 82 adresované tým, ktorí sú považovaní za ’synov Najvyššieho’, to jest pomazaní bratia Ježiša Krista, a ktorí budú s ním vládnuť na nebi a zároveň sudiť nielen ľudstvo na Zemi, ale aj Božích anjelov na nebi! Inšpirované slová zaznamenané Asafom, akoby slová piesne hovoria:

“Boh zaujíma miesto v zhromaždení Božského a súdi uprostred bohov: ‘Ako dlho budete nespravodlivo súdiť a nadŕžať zlým? Buďte sudcami pre poníženého a pre chlapca bez otca. Konajte podľa práva s utláčaným a s tým, kto má málo prostriedkov. Zaobstarajte únik poníženému a chudobnému! Osloboďte ich z ruky zlých…

…Ale oni nepoznali a nerozumejú! Stále chodia v tme! Všetky základy zeme sú rozkolísané. ‘Sám som povedal: Ste bohovia a všetci ste synovia Najvyššieho. Istotne zomriete ako ľudia! A ako ktorékoľvek z kniežat padnete! Povstaň teda, ó, Bože, súď zem! Veď ty sám máš vziať do vlastníctva všetky národy’.”

Ako by sme dnes mali rozumieť slovám: ‘Všetky základy zeme sú rozkolísané’? V zmysle, že tie najzákladnejšie princípy Kresťanstva, hlavne právo, spravodlivosť a súcit, medzi inými, neboli preukázané tými, ktorých Boh adoptoval ako svojich synov! Zakrátko sa splní Božia axióma: ’Súd začne s Božím Domom!