Dostali pečať a závdavok nesmrteľnosti!

2. mája 2019, jankratky, Biblia Boh budúcnosť Ježiš Kráľovstvo pravda večnosť viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

Na začiatku bol Stvoriteľ obvinený, medzi iným, z toho, že si neprial, aby sa ľudia stali nesmrteľnými ako on! Na ľstivú klamlivú otázku, či im Stvoriteľ nedovolil jesť zo všetkých stromov záhrady, Eva mu odpovedala, že zo všetkých stromov záhrady môžu jesť, okrem jedného, zo stromu poznania dobrého a zlého, lebo ak z neho zjedia, že zomrú! 

Na to odpovedal Diabol ďalšou lžou, že nezomrú, lebo Boh vie, že ak zjedia zo stromu poznania dobra a zla, budú ako on, vediac všetko dobré a všetko zlé a ako následok budú mať nesmrteľný život! Ako na to reagovala Eva? Bola oklamaná, lebo od svojho manžela vedela, že zvieratá nemajú schopnosť reči ako ľudia!

Ale teraz, keď videla, že had (v skutočnosti to boh Diabol, ako nevideiteľná osoba skrývajúci sa za hadom) bol schopný reči a preto si myslela, že ak aj ona zje z toho stromu, že aj ona bude aspoň ako Adam, ktorý predtým nadobudol poznanie od Stvoriteľa počas asi 40 rokov, keď mal za úlohu pomenovať zvieratá. 

Ale akonáhle z ovocia zjedla, zistila, že bola oklamaná, pretože nezískala žiadne zvláštne poznanie, ale naopak, jej svedomie ju začalo veľmi trápiť! Adam sa k nej pripojil a tak obidvaja zhrešili  proti svojmu Stvoriteľovi a zavrhli aj svoje ešte nenarodené potomstvo do hriechu, staroby, choroby a nakoniec do nevyhnutnej smrti! 

Mal Diabol pravdu, že Stvoriteľ si nepraje, aby jeho pozemské deti nezískali nesmrteľnosť? Všimnime si, čo napísal apoštol Pavol pod inšpiráciou pomazaným učeníkom-bratom Ježiša Krista a duchovným synom Stvoriteľa o ich budúcnosti v kresťanskom zbore Korint, keď budú spolu tvoriť nebeskú nevestu Božieho syna:

“Ale ten, kto zaručuje, že vy aj my patríme Kristovi, a kto nás pomazal, je Boh. Vložil na nás tiež svoju pečať a dal nám do srdca závdavok toho, čo má prísť, totiž ducha…nesmrteľnosti.” To znamená, že Ježiš a jeho manželka získajú nesmrteľnosť, alebo zdroj života v sebe a nebudú závislí na večnom živote od svojho Stvoriteľa a nebeského Otca!