Len 1 stotina z 1 percenta mu uverila!

15. apríla 2019, jankratky, Biblia budúcnosť citáty Ježiš pravda viera vzdelanie zázraky život zjavenie

 

Je veľmi zaujímavé a ešte zaujímavejšie pozorovať inšpirované spisy lekára Lukáša v jeho druhej knihe Skutky apoštolov a ako opisuje vstup už vzkrieseného z mŕtvych Ježiša Krista jeho nebeským Otcom. Tiež inšpirované listy apoštola Pavla dodávajú k svedectve, že Ježiš Kristus bol vzkriesený z mŕtvych predtým, ako vstúpil na nebo! O koľkých očitých svedkov sa tam píše?

Vzkriesený Ježiš sa zjavil jednotlivcom, malým skupinám a dokonca aj 500 ľuďom naraz. A mnohí z týchto ľudí mali predtým určite pochybnosti o tom, či správa o Ježišovom vzkriesení, ktorú počuli, je pravdivá. Väčšina z tých, ktorí videli vzkrieseného Ježiša, bola v Pavlových dňoch ešte stále nažive, a tak mohli dosvedčiť, čo videli. Ale všimnime si jeden dôležitý detail!

Svedectvo jedného či dvoch svedkov by možno nezavážilo, naproti tomu mohol by niekto spochybniť svedectvo viac než 500 očitých svedkov? Ak si uvedomíme, že v tom čase mohlo byť nažive okolo 5 miliónov členov židovského národa roztrúsených po celom vtedajšom svete, hovoríme len o 1 stotine z 1 percenta celého počtu izraelitov, ktorí uverili! Koľko ich verí dnes v pravdivého Krista?