Význam Starého Zákona pre ľudstvo!

8. marca 2019, jankratky, Biblia Boh história Ježiš Kráľovstvo pravda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

Vo svojom inšpirovanom liste kresťanskému zboru v Ríme apoštol Pavol medzi iným píše: ‘Lebo všetko, čo bolo napísané predtým, bolo napísané na naše poučenie, aby sme svojou vytrvalosťou a útechou z Písiem mali nádej’! A čo sa z toho môžeme naučiť? 

Všimnime si, že vyznam SZ pre kresťanov je, aby boli poučení! Poučení o Kristovi, o jeho dokonalej osobnosti, úrade nebeského kráľa, o jeho milosti, spravodlivosti, poslušnosti, utrpeniach, jeho smrti a vzkriesení a konečne o jeho vstupe na nebesia!

O veľkej záchrane a výkúpení, pre ktoré prišiel a ktoré získal zaplatiac to ale svojim dokonalým životom! Aby nás poučil o náukach o jeho milosti a odpustení našich hriechov prestredníctvom jeho obetnej krvi navždy, o získaní pomazania duchom pre veriacich!

Cez ktoré pre odpustenie svojich hriechov získali dokonalosť! Aby ho prijali a cez neho získali nesmrteľný život na nebesiach. Aj o ich slávnej nebeskej kráľovskej a kňazskej službe ľudstvu, aby ziskalo to, čo Adam pre nich stratil – večný život! inými slovami aP hovorí, že história sa bude opakovať!