Kresťanská miernosť nie je slabosť!

17. februára 2019, jankratky, Biblia budúcnosť citáty Ježiš Komunikácia Kráľovstvo modlitba pokrok pravda večnosť viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

Vo svojej preslávenej kázni na vrchu Ježiš Kristus okrem iných hlbokých duchovných myšlienok povedal: ‘Štastní sú mierni, lebo oni zdedia Zem’! Všeobecne miernosť charakteru osoby sa zvyčajne považuje za slabosť človeka. V skutočnosti to ale nie je tak! Všimnime si bližšie, čo sa o miernosti hovorí! 

Biblický teológ dáva vysvetlenie výrazu ´miernosť charakteru´, ktorý definuje takto: ‘Hlavnou charakteristikou človeka, ktorý je miernej povahy je, že takáto osoba je pod dokonalou kontrolou. To nie je jemnosť bez chrbtice, sentimentálna láskavosť, pasívna tichosť. To je v skutočnosti sila pod kontrolou!

Sám Ježiš Kristus povedal o sebe, že je miernej povahy a pokorného srdca! Ale Boží jednosplodený a prvorodený syn bol vždy odvážný, statočný a udatný čo sa týkalo ochraňovania spravodlivých princípov a Božej pravdy! Miernosť povahy je blízko spojená so sebaovladaním a iným ovocím svätého ducha!

Vlastne preto je miernosť povahy menovaná hneď pri sebaovladaní v zozname vlastností ducha svätého! Lenže ľudia sa nenarodia s takouto vlastnosťou! Tá sa musí pokorne, úprimne, poctivo a trpezlivo pestovať s pomocou Božej dynamickej sily! Ježiš Kristus a jeho 144,000 spoluvládcovia to budú učiť!

Budú počas svojej 1,000 ročnej vlády z nebeských výšin ako už nesmrteľní nebeskí králi a kňazi vzdelávať a vládnuť nad všetkými tými, o ktorých sa v blízkej budúcnosti splní toto inšpirované proroctvo: ‘Ale mierni, tí budú vlastniť alebo zdedia Zem a naozaj nájdu svoje najväčšie potešenie v hojnosti pokoja’!