Aké dlhé boli stvoriteľské dni?

10. februára 2019, jankratky, Biblia história pokrok pravda technika večnosť veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

Mnohí fundamentalisti dokazujú, že kreacionizmus vysvetľuje predľudskú históriu správnejšie ako evolúcia. Tvrdia, že celý hmotný vesmír bol stvorený len za šesť 24-hodinových dní asi pred 6 000 až 10 000 rokmi!

Biblia také nezmysly neučí! V prvej knihe Mojžišovej sa píše o dni, v ktorom Stvoriteľ urobil Zem a nebo. A tento jeden deň zahrňuje aj všetkých šesť stvoriteľských dní v 1. Kapitole 1. Mojžišovej knihy!

Aké to môže mať logické a vedecké vysvetlenie? V Biblii sa slovo deň používa na rôzné vymedzené časové obdobia, ktoré môžu trvať napríklad aj doslovné dni, tisíc rokov alebo aj mnoho tisíc rokov.

A preto každý biblický stvoriteľský deň mohol trvať tisíce rokov. Okrem toho Zem existovala už predtým, než sa začali stvoriteľské dni. A práve v tomto bode je Biblia zlučiteľná s dokázanou vedou!

Molekulárny biológ Francis Collins komentoval tvrdenia, že stvoriteľské dni trvali len dvadsaťštyri doslovných hodín slovami: ‘Kreacionizmus uškodil úprimnému ponímaniu viery viac než čokoľvek iné v modernej histórii’!