Nerozumní a nepoučiteľní krivia pravdu!

31. decembra 2018, jankratky, Biblia Boh história Komunikácia Meditácia pokrok pravda technika veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

K čomu môžeme prirovnať nepopierateľnú a ľahko dokázateľnú skutočnosť v celej histórii ľudstva o pokrivenom postoji k pravde aj medzi vysoko vzdelanými ľuďmi a veľmi vysoko uznávanými spoločnostiami a vedecky založenými skupinami ľudí? A hlavne v posledných dvoch storočiach napriek neustalému pokroku modernej vedy v každej oblasti ľudského záujmu? Zamyslíme sa najprv nad inšpirovanými slovami apoštola Petra kresťanskému zboru v prvom storočí: 

‘Milovaní, keďže očakávate tie veci, usilujte sa, aby vás nakoniec našiel nepoškvrnených a bezchybných a v pokoji. A považujte trpezlivosť nášho Pána za záchranu, podobne ako vám písal aj náš milovaný brat Pavol podľa múdrosti, ktorá mu bola daná, keď hovoril aj o týchto veciach, ako to robí tiež vo všetkých svojich listoch. No sú v nich však niektoré ťažko zrozumiteľné veci, ktoré neučení, ale i nestáli prekrúcajú, ako to takisto na svoje vlastné zničenie robia s ostatným Písmom’!

No už od útleho veku sa môže rozpoznať negatívny postoj detí k vzdelávaniu a k disciĺíne života. Ale najčastejšie sa to spozná vo vzdelávacích inštitúciach, kde učitelia a profesori majú často lepší prehľad o schopnosti a postoja študenta k učeniu a snahe také poznanie uplatniť v živote správaním k ľuďom, ale aj k poznaniu, ktoré získavajú v škole! Lenivosť, podvod, netolerancia a často priamy odpor k pravde a spravodlivosti v živote sa predsa neprejaví hneď, ale často je účelovo zahmlievaný v spoločnosti!