Takzvaná vyššia kritika Biblie!

12. decembra 2018, jankratky, Biblia Boh história Komunikácia pokrok pravda Reč veda viera vzdelanie zákon zázraky zdravie život zjavenie

 

Vyššia kritika Biblie alebo inými slovami historicko-kritická metóda, je výraz, ktorým sa označuje štúdium Biblie s cieľom preskúmať také detaily, ako autorstvo, pramene a čas zostavenia každej knihy. Takíto moderní kritici tvrdia, že Biblia je nevedecká a že je len zbierkou mýtov a legiend!

Lenže toto sú vážne obvinenia, pretože učenie Biblie je úzko spojené s históriou ľudstva. Stvoriteľ, ktorý inšpiroval Bibliu, zaobchádza so skutočnými mužmi a ženami a rodinami a národmi a jeho príkazy sú adresované historickým postavám. Takže tí moderní učenci pochybujúc o historickosti Biblie spochybňujú aj jej učenie.

Ale ak Biblia je v pravde Slovo Božie, potom i jej história musí byť dôveryhodná! Nemôže obsahovať ani mýty ani legendy. A bolo by v prvom rade potrebné preskúmať i podklady kritikov spochybňovania historicity Biblie! Koľko ľudí, ktorí prijímajú vyššiu kritiku Biblie preskúmalo osobne a bez predsudkov takéto podklady?

pokračovanie…