Zdravý rozum stačí na vieru v Boha!

14. októbra 2018, jankratky, Biblia Boh citáty Komunikácia pravda Reč večnosť veda viera vzdelanie život

 

Možno keby Sväté Písmo obsahovalo zložité filozofické, intelektuálne a vedecké myšlienky, na pochopenie ktorých je potrebné vysoké vzdelanie, potom by sa ľudia viac venovali ich štúdiu na pochopenie stvorenia a zmyslu života vo vesmíre!

Ale skutočnosť je presne opačná! Zamyslíme sa nad touto inšpirovanou myšlienkou apoštola Pavla, napísanej v knihe Hebrejom: ‘Každý dom postavil niekto, ale ten, kto postavil všetko, je Boh’! No nie je tento Pavlov argument logický?

A tak ľahko pochopiteľný a presvedčivý aj pre úprimných a poctivých ľudí bez vysokého vzdelania? A to je len jeden z nekonečných príkladov Svätého Písma na pochopenie pravdy nášho života jednuduchými výrazmi a myšlienkami!

Pravdaže Biblia obsahuje aj ďaleko zložitejšie myšlienky o Stvoriteľovi a jeho večnom predsavzatí! Preto Boží prorok Izaiáš napísal, že je to večná Kniha a že večne bude študovaná na vzdelanie o Stvoriteľovom úžasne veľkom diele a o nás!

Vždy bude osviežujúcim zdrojom pre Stvoriteľove inteligentné bytosti: ‘Zelená tráva uschla, kvet zvädol, ale Slovo nášho Boha, to potrvá večne’! Zase len jednoduchá myšlienka ľahko pochopiteľná poctivým a úprimným ľuďom bez vysokého štúdia!