Nezmariteľné predsavzatie Všemohúceho!

26. septembra 2018, jankratky, Biblia budúcnosť Komunikácia pravda život

 

Cez svojho verného proroka Izaiáša Všemohúci oznamuje svojim inteligentným bytostiam na nebi aj na Zemi: ‘Ten, ktorý od východu slnka volá dravého vtáka, zo vzdialenej krajiny muža, aby uskutočnil moju radu. Hovoril som o tom, aj to privediem. Utvoril som to, aj to vykonám’! Je to len jeden príklad z mnohých v inšpirovaných Písmach, kde nájdeme podobné prehlásenia Stvoriteľa. Nikto nikdy nedokáže zmariť jeho večné predsavzatie, či už so Zemou alebo jeho vernými služobníkmi. 

A čo sa týka jeho stvorenia, už prvá veta v Biblii obsahuje jednoduchú, ale hlbokú a elegantnú myšlienku: ‘Na začiatku Boh stvoril nebesia a zem’! O Stvoriteľových dielach, ako je vesmír, svetlo a gravitácia, ľudia až dodnes vedia len veľmi málo! A za viac ako 6 000 rokov človek prebádal len nepatrnú časť nášho vesmíru. Napriek tomu nám odhalil svoje večné predsavzatie so Zemou a ľuďmi na nej. Zakrátko sa Zem stane ideálnym domovom pre pokorné a poslušné ľudstvo, ktoré vytvori na svoj obraz!

Mali byť Jeho pozemskými deťmi a on mal byť ich večným nebeským Otcom! Ale hneď na samom začiatku sa dozvedáme, že jeden vysokopostavený anjel sa pokúsil zmariť Stvoriteľovo predsavzatie. Nezáleží na tom, kto a ako, ale nič nie je pre Všemohúceho Stvoriteľa neprekonateľnou prekážkou! Nikto mu nikdy nezabráni urobiť to, čo si on sám zaumienil. Preto jeho verní uctievatelia od samého začiatku, od Ábela až dodnes sa budú tešiť z večného života na rajskej Zemi.