Stvoriteľove zákony nemožno zrušiť!

23. septembra 2018, jankratky, Biblia Boh pravda večnosť veda zákon život

 

O prírodných zákonoch každého druhu Boží prorok Jeremiáš napísal pod inšpiráciou: ‘Toto povedal Stvoriteľ: Ak by ste mohli zrušiť moju zmluvu s dňom a moju zmluvu s nocou, tak aby deň a noc nenastali v svoj čas, podobne by mohla byť zrušená moja zmluva s mojím sluhom Dávidom, takže by nemal syna, ktorý by vládol ako kráľ na jeho tróne; aj s Lévitmi, kňazmi, mojimi služobníkmi’!

Je jasné, že Stvoriteľové zákony nemožno ani zmeniť ani zrušiť! Keby človek konal v rozpore so zákonmi gravitácie, musel by potom znášať následky! A tak isto je to s Božími morálnymi zákonmi, ktoré nemožno ani zrušiť, ani beztrestne obchádzať alebo prekračovať. Pretože platia rovnako ako jeho prírodné zákony, aj keď následky ich porušovania možno nepociťujeme okamžite.

A aký rozsah pôsobnosti majú Božie zákony? Dôležitým vyjadrením božského zákona bol Mojžišov Zákon, ako to píše apoštol Pavol: ‘Zákon je sám osebe svätý a prikázanie je sväté a spravodlivé a dobré’! Podobne je to s Kristovým zákonom. Jeho normy sa týkajú všetkých oblastí života vrátane rodinných záležitostí, obchodných činností, správania k opačnému pohlaviu, postoja k všetkým a účasť na pravom uctievaní.