Získal si všetky potrebné fakty?

27. augusta 2018, jankratky, Biblia Boh pravda viera

 

Does sú ľudia doslova bombardovaní informáciami z televízie, internetu a iných mediálnych zdrojov, ktoré prezentujú nekonečnú zmes často protichodných myšlienok a informácií! Mnohí sú tiež zaplavení imaijlami, textovými správami a informáciami od takzvaných priateľov a známych, ktorí im chcú len dobre! A keďže náročné a neustále rozšírovanie takých zdeformovaných faktov je denno-denná vec, máme dobré dôvody na to, aby sme boli opatrní a vždy ocenili to, čo počujeme alebo čítame! Inšpirovaná správa nás informuje: ‘Ak je niekto neskúsený, uverí každému slovu, ale bystrý uvažuje o svojich krokoch’! 

Any sme sa molli správne rozhodnúť, potrebujeme solídne fakty! Preto mysíme byť vysoko selektívni a budeme si voliť len overené informácie! Apoštol Pavol nám radí: ‘Konečne, bratia, všetko, čo je pravé, čo si zasluhuje vážny záujem, čo je spravodlivé, čo je cudné, čo je hodné lásky, o čom sa dobre hovorí, každá cnosť a každá vec hodná chvály, o tom ďalej uvažujte. Konajte to, čo ste sa naučili a tiež prijali, počuli a videli v spojitosti so mnou, a Boh pokoja bude s vami’. Nie je potrebné plytvať čas na diskutabilné fakty či už na internete alebo z iného podobného zdroja. Ich jediným cieľom je dezinformácia!

Máme mnohé biblické prípady, kde falošné správy viedli ku katastrófam! Ani takí velikáni viery ako bol Mojžiš sa tomu nevyhli! Je nutné dnes viac ako inokedy byť pripravení na to, že Najväčší protivník Stvoriteľa a jeho démoni sa budu neustále a až do konca snažiť oklamať verných uctievateľov Všemohúceho. Sám Ježiš Kristus varoval svojich učeníkov inšpirovanými slovami, že ich protivníci ich budú: ‘haniť a prenasledovať a luhajúc hovoriť proti nim všetko zlé kvôli nemu’! Preto nás nubudú šokovať žiadne poburujúce správy o pravde!