Lebo ste zjavujúca a miznúca para . . . !

19. augusta 2018, jankratky, Biblia Boh veda život

Všetci veriaci, ktorí si robia plány v živote bez toho, aby brali do úvahy Božie večné predsavzatie s ľuďmi na tejto planéte Zem, sú ako tí, o ktorých učeník Jakub pod inšpiráciou napísal: ´A čo vy, ktorí hovoríte: Dnes alebo zajtra pocestujeme do toho mesta a strávime tam rok a budeme sa zaoberať obchodom a zarobíme, zatiaľ čo neviete, aký bude váš život zajtra. Lebo ste para, ktorá sa na chvíľku zjavuje a potom mizne‘! Ako by sme mali pochopiť Jakubov inšpirovaný výraz správne?

Veľmi zaujímavé prirovnanie ľudí k vodnej pare, ale z hľadiska vedeckých a biblických symbolických myšlienok a faktov života veľmi prihliehavé! Prečo? Z niekoľkých dôvodov! V prvom rade skutočnosť je, že na tento biblický výrok sa musíme pozerať z hľadiska nášho Stvoriteľa! Podľa vedeckých odhadov ľudské telo obsahuje v priemere až do 75 percent vody. A keď berieme do úvahy krátkosť ľudského života s porovnaním nekonečného veku nášho Stvoriteľa, potom pochopíme biblický výrok správne!

Na porovnanie dĺžky života nášho Stvoriteľa s ľudským životom v súčasnosti apoštol Peter pod inšpiráciou píše Kresťanom v prvom storočí: ‘Nech však neuniká vašej pozornosti jedna skutočnosť, milovaní, že jeden deň je u Jehovu ako tisíc rokov a tisíc rokov ako jeden deň’. Takže krátky život ľudského tela, ktoré je zväčšia voda, sa zdá nášmu Stvoriteľovi a jeho nebeským anjelom len ako vodná para, ktorá sa zjavuje iba na veľmi krátky čas a potom navždy zmizne z hľadiska nebeských bytostí!