Ako človek ničí svoj domov – Zem!

7. augusta 2018, jankratky, Biblia budúcnosť viera život zjavenie

Inšpirovaná biblická správa napísaná pred asi 2 000 rokmi apoštolom Jánom v knihe Zjavenie o tom, ako v budúcnosti národy budú ničiť Zem, nemohla byť správne pochopená až do asi minulého storočia, pretože predtým nebolo jasné, akým spôsobom bude splnená! 

Apoštol pod inšpiráciou písal: ‘Ale národy sa rozhnevali a prišiel tvoj hnev a ustanovený čas, aby boli súdení mŕtvi a aby bola daná odmena tvojim otrokom, prorokom a svätým a tým, ktorí sa boja tvojho mena, malým aj veľkým, a aby bola privedená skaza na tých, ktorí kazia zem’!

Podľa Ilustrovaného Atlasu Sveta: Každé tri sekundy vymizne na svete časť dažďového pralesa veľkosti futbalovaj plochy zmizne vyrúbaním! A táto strata má za následok zničenie tisícky rastlín a živočíšnych druhov! Podľa Kanadského časopisu The Globe and Mail: Počas dvoch storočí zaľudňovania sa Veľké Jazerá stali najväčšou stokou na svete!

Podľa Newyorkského časopisu JAMA: V Apríli 1986 výbuch a požiar v nukleárnom závode Černobyl v SSSR bol najhoršou udalosťou od výbuchu atómových bômb v Hirošime a Nagasaki! Vypustil toľko dlhoročného žiarenia do vzduchu, do úrodnej pôdy a do vôd, ako všetky pokusné nukleárne výbuchy dovtedy!

Podľa International Journal of Epidemiology v Japonskom Minamata chemická továreň vypustila methylmercury do zálivu! Konzumom rýb a mäkkýšov bolo nakazených chemickou látkou vypustenou do zálivu viac ako 3 000 ľudí chronickou neurologickou chorobou! 

Len štyri vymenované problémy, ktoré ničia Zem a ľudí na nej! Počet takých nehôd a nedostatku starosti o našu planétu Zem je nespočetný v každej oblasti ľudskej aktivity! Ale ľudstvo si neuvedomuje, že táto planéta je vlastníctvom Stvoriteľa, a že ju majú len ‘prenajatú’ na určitú dobu, ktorá už v skutočnosti už plne vypršala!