Zjednocujúca elegantná jednoduchosť zákonov!

31. júla 2018, jankratky, Biblia Boh veda viera

Medzi vedcami skúmajúcimi vesmír a všetko, čo k nemu patrí, viditeľné aj neviditeľné, niet pochýb, že všetká hmota, viditeľná aj neviditeľná, je dokonale zorganizovaná a prispieva k jeho neporovnateľnej súdržnosti a jednote a tak umožňuje vedcom postupne odhaľovať jeho tajomstvá a spôsoby, akým sa presne podľa presných zákonov neustále rozťahuje! Podobné usporiadanie vedci nachádzajú aj v živých organizmoch na Zemi vrátane najjednoduchších buniek, ktoré tvoria živé organizmy. 

Jedna výskumníčka v oblasti bunkovej a molekulovej biológie a mikrobiológie oddôvodňuje svoju vieru v Stvoriteľa slovami: ‘V mojom štúdiu na prípravu práce biologičky som sa štyri roky venovala štúdiu len bunke a jej zložkám. Čím viac poznávam DNA, RNA, proteíny a o metabolických cestách, tým viac žasnem nad zložitosťou, organizovanosťou a presnosťou v bunke. Napriek tomu, koľko toho človek vie, žasla som nad tým, koľko ešte treba zistiť! Usporiadanie zjavné v bunke je jedným z dôvodov, prečo verím v Stvoriteľa’.

Iný vedec, teoretický fyzik, ktorý skúma zložitosť v sekvenciách DNA dodáva: ‘Život je veľmi komplexný! Zoberme si napríklad molekulu v DNA. Matamatická pravdepodobnosť jej vzniku náhodou je menej ako 1 ku 9 miliárd, nehovoriac o celej DNA. Okrem toho študujem zložitosť správania sa hmoty od mikroskopickej úrovne až po vesmírne hmloviny. Silne na mňa pôsobí elegantná jednoduchosť zákonov, ktorými  sa riadi ich pohyb’. Je jasné, že komplexný mechanizmus živej bunky je dôkazom inteligentného dizajnu, vrátane nekonečného vesmíru!