Znamenia na slnku a mesiaci a hviezdach!

26. júla 2018, jankratky, Biblia budúcnosť

Keď sa pozrieme dnes na svet okolo nás, všetci môžeme vidieť veci a skutočnosti, ktoré sú takto opísané pod inšpiráciou lekárom Lukášom v prvom storočí: ‘A budú znamenia na slnku a mesiaci a hviezdach a na zemi úzkosť národov, ktoré nebudú poznať východisko pre hukot mora a jeho burácanie, zatiaľ čo ľudia budú omdlievať od strachu a očakávania vecí prichádzajúcich na obývanú zem, lebo nebeské moci budú otrasené’!

Boli časy ani nie v tak ďalekej minulosti, keď pre väčšinu ľudí východ Slnka každý raz prinášal radosť z nového dňa, ktorý ľudia s nadšením očakávali! Lenže dnes sa mnohí ľudia doslova desia z toho, čo im prichádzajúci deň môže priniesť! A skoro vždy, keď sa Mesiac a hviezdy ligotali na tmavej oblohe, bol čas na to, aby sa človek uvoľnil a oddýchol si alebo bol čas na veľmi príjemnú a povzbudzujúcu prechádzku.

Ale dnes už žijeme v časoch, kedy ľudia majú doslova strach chodiť po opustených cestách a chodníčkoch z očakávania, že ich niekto alebo prepadne, alebo okradne, alebo znásilní alebo aj bezdôvodne jednoducho zabije! Iné nespočetné veci a mnohé zmeny v dnešnom živote spôsobili, že symbolické nebesia, s Mesiacom a hviezdamy na tmavej oblohe nadobudli skutočne a doslovne veľmi nebezpečné aspekty!

Len si pripomeňme dnes veľmi  overený fakt podľa výskumného časopisu SIPRI, kedy ešte v roku 1983 v Švédskom Štokholme bol publikovaný, že: Celosvetová zásoba nukleárnych zbraní dosiahla počet 50 000 hlavíc! A podľa direktora spomenutáho časopisu to znamená, že v priemere svetové superveľmoci spoločne pridali jednu Hirošima bombu každých 20 minút od druhej svetovej vojny do vojnového arzenálu!

Ale horespomenutý inšpirovaný verš sa tiež vzťahuje aj na doslovné splnenie biblického proroctva v blízkej budúcnosti, v ktorej bude nad Slnko jasné, že tento nespravodlivý a krutý svet sa priblížil ku svojmu defintívnemu koncu! Len sa rozpamätajme na rozprávku o malom chlapčekovi, ktorý si chcel urobiť srandu z dedinčanov, keď poplašne skríkol: ‘Pomóc, vlk, vlk…’!