Ako sa máme na seba pozerať?

24. júla 2018, jankratky, Biblia vzdelanie

Jedna inšpirovaná rada povzbudzuje všetkých týmito praktickými a triezvými slovami: ‘Lebo z nezaslúženej láskavosti, ktorá mi je daná, hovorím každému tam medzi vami, aby si o sebe nemyslel viac ako treba, ale aby myslel tak, ako to zodpovedá zdravej mysli, každý tak, ako mu Boh udelil mieru viery’!

Pre mnohých dnes ich mysle a svedomia sú zatemnené, nič pre nich nie je čisté, preto aj ich reč je nezdravá a uštipačná keď sa snažia oklamať poctivých a úprimných ľudí korupčnými filozofickými myšlienkami intelektuálov a svetsky múdrych ľudí. Preto praví kresťania majú byť zdravej mysle a rozumní vo všetkom!

Vládca tohto sveta zaslepil mysle neveriacich, aby nevideli osvietenie dobrého posolstva o Kristovi a jeho nebeskom Kráľovstve! Existuje nebezpečenstvo, že tento úhlavný nepriateľ celého ľudstva zvedie aj pravých kresťanov skazením ich mysle a odvedie ich od úprimnosti a cudnosti, ktoré patria Kristovi, ich Kráľovi.

Pravda je, že akékoľvek dary, ktoré máme a osobné talenty, sme dostali od Stvoriteľa ako ukážku jeho nezaslúženej láskavosti! Naše schopnosti a vzdelanosť je od nášho Stvoriteľa, preto veriaci by si nemali mysleť o sebe viac ako je potrebné, ani hľadať neprimeranú slávu! Všetko požehnanie je od nášho Stvoriteľa!