‘Toto pokolenie určite nepominie…

11. júna 2018, jankratky, Nezaradené

…kým sa to všetko nestane. Nebo a zem sa pominú, ale moje slová sa v žiadnom prípade nepominú’! Tieto inšpirované slová najväčšieho muža, ktorý kedy žil v histórii ľudstva, sú nám ľuďom žijúcim dnes dôkazom a garanciou, že sa to tak stane. Ale o akom pokolení je tu reč?

V slovníkoch a encyklopédiach sú rôzne definície výyrazu ‘pokolenie’. V tomto krátkom článku je ale reč o veľmi významnom a špeciálnom ‘pokolení’, o ktorom by sme sa mali zaujímať, pretože jeho koniec sa blíži väčšou rýchlosťou, akú si väčšina ľudstva predstavuje! 

Tu ide o pokolenie, ktoré bolo zavŕšením židovského systému vecí v prvom storočí, a druhé, podobné, ktoré je zavŕšením dnešného systému vecí. Tieto ‘pokolenia’ sa nemôžu prirovnať k žiadným v minulosti celkovo, ale len principiálne, aby sme mohli pochopiť celkovú situáciu.

’Toto Pokolenie’ v prvom storočí, tak ako v súčasnom, začalo nadprirodzeným zjavením-situáciou! V prvom storočí nebeskí anjeli oznámili pastierom narodenie Spasiteľa v blízkom mestečku Betlehém! Pri narodení budúceho Spasiteľa sveta boli prítomní proroci ako svedkovia.

Prorokyňa Ana, prorok Simon a Zechariáš, otec šesťmesačného Jána Krstiteľa, okrem mnohých iných nemenovaných prorokov boli svedkovia toho, čo sa môžee nazvať začiatkom posledných dní židovského systému vecí alebo konca Svätej Zmluvy medzi ním a jeho vyvoleným národom!

Koniec židovského systému vecí bolo videné druhou skupinov prorokov-pomazaných apoštolov a učeníkov Božieho Syna v roku 70 n.l., keď izraelská svätyňa, Boží Chrám v Jeruzaléme bol dokonale zničený rímskym vojskom! Akú lekciu môžeme získať pre dnešné pokolenie? Odpoveď v budúcom článku.