Ako rozriešiť životné problémy?

19. mája 2018, jankratky, Biblia život

V prvom rade si musíme uvedomiť, že život je v skutočnosti jedna z vecí, ktoré môžeme bezpečne kvalifikovať ako neoceniteľné! Jeden inšpirovaný spisovateľ, citujúc najväčšieho muža, ktorý kedy žil na tejto planéte Zem to vyjadril slovami: ‘Čo však prospeje človeku, ak získa celý svet, ale stratí svoju dušu? Alebo čo dá človek na výmenu za svoju dušu’?

A jeho Otec, ktorý vie o živote najviac, nielen preto. lebo je jeho Stvoriteľ, ale aj preto, že ho podrobne v praktickom živote sledoval už viac ako 6 000 rokov, nám dal praktickú ‘príručku’, ktorá obsahuje všetky potrebné a praktické rady na to, aby sme nielen rozriešili životné problémy, ale aj na to, aby sme si ho užili plne aj v týchto nepriaznivých podmienkach!

Tá životná príručka je jeden z najväčších darov, ktoré od neho máme okrem života samého! Je zároveň aj presná historická Kniha, ktorá obsahuje detaily ako sa postaviť k životným problémom, ktoré môžu vzniknúť z našej neznalosti alebo z chýb iných ľudí, ktorí majú s nami do činenie priamo alebo nepriamo! Poznať ju čo najlepšie je pre nás jedna forma jej ocenenia.