Prečo je Daniel veľmi žiadúca osoba?

3. mája 2018, jankratky, Biblia Boh budúcnosť

Inšpirovaná biblická správa hovorí o prorokovi Danielovi takto: ´Na začiatku tvojich úpenlivých prosieb vyšlo slovo a sám som prišiel podať správu, lebo si niekým veľmi žiadúcim. Preto uvažuj o tej veci a maj porozumenie videného´. A v nasledujúcej kapitole povedal: ´Ó, Daniel, ty veľmi žiadúci muž, maj porozumenie slov ktoré ti hovorím, a postav sa, kde si stál, lebo som bol teraz poslaný k tebe´.

Zaujímavý opis Božieho proroka Daniela ako ´veľmi žiadúca´ osoba, pretože v celých Písmach sa o nikom inom nehovorí ako o ´veľmi žiadúcej osobe´! Vrátane samého Mojžiša! Takže môžeme položiť otázku, že prečo sa o Božom prorokovi Danielovi píše ako o ´veľmi žiadúcom´ človekovi? Aké zvláštne vlastnosti mal na rozdiel od ostatných Božích prorokov? A akým spôsobom vynikal v porovnaní s ostatnými vernými služobníkmi Stvoriteľa?

Odpoveď je jednoduchá! Prorok Daniel je žiadúci alebo potrebný, požadovaný, užitočný, lebo jemu bola daná informácia, ktorá pre ľudstvo, hlavne pre verných je žiadúca, užitočná a potrebná na prežitie toho systému vecí! On je jediná osoba verná Všemohúcemu, ktorej bola zjavená informácia ohľadne časov vedúcim ku koncu sveta! Jediný, ktorý nám dáva vierohodné dátumy o Božom Kráľovstve a o času, kedy sa to všetko stane!