Dnešný život vo svetle biblických proroctiev

24. marca 2018, jankratky, Biblia život

Pre neustále sa zväčšujúci počet nevercov v starovekú knihu zvanú Biblia, je dobré im pripomenúť inšpirované slová apoštola Pavla, ktorý v jednom zo svojich 14-ich listov napísal, že ‘Slovo je živé a vykonáva moc a je ostrejšie než akýkoľvek dvojsečný meč a preniká až po rozdelenie duše a ducha a kĺbov a ich špiku a je schopné rozoznávať myšlienky a úmysly srdca’!

Aj sám Napoleon poznamenal: ‘Biblia je živá Bytosť a každý, kto sa proti nej postaví, zlyhá’! Ale z veľkého množstva inšpirovaných slov, adresovaných nielen Izraelu, ale aj celému ľudstvu všeobecne, pripomeňme si slová Božieho proroka, ktorý mal za úlohu povzbudiť členov ‘vyvoleného národa’, aby nezabudli na zákony, ktoré im Stvoriteľ dal pre ich dobro!

Pri jednej príležitosti prorok povedal: “Tá vaša zvrátenosť! Či sa má na hrnčiara pozerať ako na hlinu? Či by mala urobená vec povedať o tom, kto je tvorca: ‘Neurobil ma’? A či vytvorená vec hovorí o svojom utvárateľovi: ‘Neukázal nijaké porozumenie’”? Tu sa výraz ‘zvrátenosť’ vzťahuje nielen na sexuálnu, ale aj na spôsob, akým sa dnes správajú ľudia.

Nielen jeden k druhému, ale aj ako sa aplikujú zákony na každej úrovni v dnešnej spoločnosti v individuálnych krajinách aj v medzinárodných vzťahoch! Kurupcia, neprávo a nespravodlivosť, diskriminácia a utáčanie sú len niektoré z vlastnosti zvrátenosti: ‘odchylnosť od normálneho, bežného v okruhu morálky, úchylnosť, perverznosť, zvrátenosť: sexuálna perverzita, zvrátenosť, zvrhlosť, neprirodzenosť’.