Múdrosť a porozumenie je tajomstvo!

1. februára 2018, jankratky, Biblia život

V živote ľudia často čelia ťažkým situáciam, v ktorých je len veľmi problematické a skoro nemožné získať pravdivé rady na dobré praktické rozhodnutia! Lebo život je veľmi zložitý a často záleží na mnohých neočakávaných situáciach, v ktorých sa osoba predtým ešte nikdy neocitla!

Vzdelaní ľudia, intelektuáli, filozofovia a znalci sú schopní dať ľuďom nekonečné rady, ale často za veľmi vysokú cenu! A tá cena môže byť vo forme paňazí, ťažko zarobených alebo vo forme negatívnych skúseností, ktoré sa v živote opakovať vôbec nemusia, ale v tomto svete sa budú! 

Kde môže človek získať praktické porozumenie a múdrosť? Kniha-kníh informuje: ‚Múdry bude počúvať a prijme viac poučenia, a človek s porozumením, ten získava obratné vedenie’! A na čom záleží pravá múdrosť? Na získaní tej istej sily, ktorá bola potrebná na napísanie biblického verša!

Horecitovaný biblický verš bol napísaný pod inšpiráciou Božieho svätého ducha alebo Božej dynamickej sily! Preto na získanie pravej múdrosti a porozumenia je potrebná tá istá dynamická sila Stvoriteľa, ktorá sa získa poslušnosťou k učeniu Stvoriteľovho syna a žitiu podľa jeho Zákona.