Potopa v legendách celého sveta!

19. decembra 2017, jankratky, Biblia história Jazyky

Celosvetová Potopa v dňoch Noácha bola takou ničivou kataklyzmou, že celé ľudstvo nedokázalo na to nikdy zabudnúť! Asi 2 400 rokov po nej Ježiš Kristus to pravdivo potvrdil. Taký hrôzyplný jav poznačil všetky legendy sveta!

Podľa jedného výskumníka okolo 500 takých záznamov ústne a písomne zaznamenaných viacerými ako 250 kultúrami sveta! A podľa pravdepodobného očakávania, časom tieto legendy nadobudli zmeny, ktoré dnes máme celosvetovo.

Lenže podľa rozumného a faktického očakávanie, v kažej z nich nájdeme základné podobnosti, ktoré plne dokazujú existenciu Stvoriteľovho súdu pre plne skazenú ľudskú spoločnosť v dňoch Noácha, ktorá bola dostatočne varovaná prorokmi!

Podľa dostupných informácií, jeden kontinent, ktorý vtedy existoval, bol úžasnými tlakmi vody rozdelený na dnešných sedem! A preto obyvatelia ostrovov v Južnom Pacifiku, Severnej, Strednej a Južnej Ameriky majú podobné legendy.

Je ale potrebné poznamenať, že všetky tieto legendy existovali ďaleko predtým, ako mali možnosť byť oboznámení s biblickou informáciou! Ale aj napriek tomu tieto legendy majú základné črty tejto celosvetovej katastrófy spoločné s biblickou!