Sväté Písmo pod drobnohľadom!

15. decembra 2017, jankratky, Biblia Komunikácia vzdelanie

Na samom začiatku je dôležité poznamenať, že prvé knihy Biblie sú pre špecifické dôvody veľmi zhustené, koncentrované! Mnohé detailné vysvetlenia sú obsiahnuté v ostaných 66 inšpirovaných knihách, lebo, ako píše pod inšpiráciou apoštol Pavol: ‚Celé Písmo je inšpirované Bohom a je užitočné na učenie’.

Zoberme si napríklad zákaz pre Adama a Evu a následne pre celé ich potomstvo slová: ‘Z každého stromu záhrady smieš jesť do sýtosti, ale zo stromu poznania dobrého a zlého, z toho nebudeš jesť, lebo v deň, keď z neho zješ, určite zomrieš’. Niekoľko veršov vyššie spomína aj ‘strom života’!

Zo stromu života mohli jesť a to im zaručovalo večný život, ale pod podmienkou, že nebudú jesť zo zakázaného stromu! Zakázaný strom neznamenal, že nemali nárok na vzdelanie, pretože už z prvej splnenej úlohy Adama, kde asi počas 40 rokov dával zmysluplné mená živým tvorom je to vidno!

Okrem toho Písma hovoria, že Adam mal denno-dennú komunikáciu so svojim nebeským Otcom, svojim Stvoriteľom. Zákázaný strom bol symbolom a jednoducho znamenal, že jeho Stvoriteľ mal výlučné právo rozhodovať, čo bolo pre Adama a Evu a celé ich potomstvo dobré a čo bolo zlé.