Môžu ľudia vyriešiť svoje problémy?

2. decembra 2017, jankratky, Boh budúcnosť život

Predstava, že ľudia si sami dokážu vyriešiť svoje problémy celosvetovo, môže znieť presvedčivo a príťažlivo, lebo podľa niektorých štúdií majú vojny, zločinnosť, choroby a chudoba klesajúcu tendenciu. Podľa jednej takej štúdii ‘ľudstvu sa darí lepšie preto, lebo ľudia sa rozhodli urobiť z tohto sveta lepšie miesto’?!

Pozrime sa bližšie na vojny. Dve svetové vojny v minulom storočí vyžiadali najmenej 60 miliónov životov! A potom až do roku 2015 počet ľudí, ktorí opustili domov pre vojny dosiahol asi 66 miliónov! Len v samotnom roku 2015 ich počet narástol do vyše 12,5 milióna osôb!

Ako to zhrnul profesor Hugh Thomas? Povedal: ‚Dvadsiatemu storočiu — hoci všeobecne známemu sociálnym pokrokom a zvýšeným záujmom vlád o život chudobných — dominovali guľomety, tanky, bombardéry B-52, jadrové bomby a napokon rakety, okrem iných ničivých elementov!

Sú vyhliadky na svetový mier dnes lepšie? Vôbec nie! Narážajúc na teroristické útoky na New York a Washington 11. septembra 2001, časopis Newsweek uvádza: ‚Vo svete, kde sa Boeingy 767 môžu zmeniť na riadené strely, sa nič nezdá nemožné a absurdné! A dokonca, čo je najhoršie, ničomu sa nedá zabrániť’!

Preto len z hľadiska vojen je viditeľné každej rozumne zmýšľajúcej osobe, že ľudia si nemôžu vyriešiť svoje problémy sami! Potrebujú na to pomoc od svojho Stvoriteľa!