Ako pokročilá je choroba Zeme?

30. novembra 2017, jankratky, pravda veda život

Inšpiroval ma článok istého blogera o znečisťovaní nášho životného prostredia, či už v akéjkoľvek krajine alebo celosvetovo! Pretože situácia je vážnejšia, ako si väčšina členov našej ľudskej spoločnosti v skutočnosti uvedomuje, pretože sú tak zamestnaní a zainteresovaní svojimi osobnými alebo rodinnými problémami, že im celkom uniká situácia na celom svete!

Predstavte si stav pacienta: Jeho dych páchne! Má veľkú horúčku! Je nemožné zraziť mu teplotu! V jeho telových tekutinách kolujú jedovaté látky. Ak lekári začnú liečiť určité príznaky, ihneď sa objavia iné! Bežnému pacientovi by povedali, že jeho choroba je chonicky smrteľná! Jediné, čo by preňho mohli urobiť, je snažiť sa čo najviac uľahčiť jeho posledné chvíle života!

Ironicky, tým pacientom nie je žiaden človek! Je ním naša planéta Zem! Horeuvedený opis dokonale znázorňuje, v akej smerteľne chorej situácii sa nachádza naša planéte Zem! A čo sa deje s našou planétou? Zamorený vzduch, globálne otepľovanie, znečistené vody a skládky toxického odpadu! Zem je vážne chorá! Odborníci — podobne ako lekári v znázornení — nevedia, čo robiť!

Väčšina ľudí si zvykla na takéto správy a hovoria: ‚Kým sa ma to osobne nedotýka, netrápi ma to’!? Ale či si to uvedomujú alebo nie, ničenie životného prostredia sa dotýka všetkých obyvateľov tejto planéty Zem! Znečistenie preniká do všetkých oblastí života! Preto by sa všetci mali zaujímať o zdravie a zachovanie nášho domova. Veď kde inde by sme žili?